september: Afscheid Aldert  

Twee meter muziek verlaat Vocalis na bijna vijf jaarAfscheid Aldert kerk sept22

Dirigent Aldert Prast van Vocalis kreeg in de viering van zondag 18 september de bloemengroet van de parochiekern en hij werd daarbij ook nog toegesproken door Agnes Bol, voorzitter van genoemd koor. Door nieuwe werkzaamheden kon hij het dirigeren niet meer combineren met zijn baan. Hij is er dan nog bij het traditionele kooruitje, zondag 25 september naar Utrecht, en bij de laatste repetitie donderdagavond 29 september. Daar wordt na de pauze de alom bekende ‘derde helft’ omgedoopt tot ‘tweede helft’ en wordt er onder het genot van een natje en een droogje afscheid van hem genomen door alle Vocalisten. Prast is sinds 1 november 2017 hier dirigent geweest met immer Niek van der Meij als muzikaal begeleider aan zijn zijde.

Vocalis heeft de twee A’s... Anneke en Aldert

Bij het vertrek van dirigente Anneke Blanken, september 2017 na vijftien jaar, heeft Prast op zijn geheel eigen wijze manier het dirigent-zijn ingevuld. En hij viel met zijn neus in de muzikale boter want 2018 was het jubileumjaar van dit middenkoor met o.a. een korenfestival in mei, een jubileumconcert in november en de grote jubileumreis naar Trier. Daar maakte hij nog een onuitwisbare indruk op de late muzikale bonte avond met het bespelen van de accordeon in een muzikaal stuk samen met zijn muzikale maatje Van der Meij.

Herinnert u zich deze nog?

Ook in 2018 kon hij aan de bak met het weer goed inoefenen van de passiecantate ‘Who is this King?’, eerder uitgevoerd o.l.v. Blanken. Maar Prast wist als ‘Pietje Precies’ elke keer wel iets in het zangtempo, de uitspraak of gelegde accenten te vinden waardoor het weer over moest. Alles met het doel om zijn koor verder te brengen. En dat was zeker ook het geval met de repetities voor het kerstconcert met het kerstprojectkoor december datzelfde jaar. Denk alleen al aan het Spaanstalige kerstlied voor de heren. Maar bij het opschorten van de koorrepetities op de vaste donderdagavond in ons kerkgebouw door diverse coronamaatregelen vanaf november 2020 ging je dat Prastiaanse ‘aanscherpen’ toch ook wel missen. Want kon je hem normaal als koorlid wezenloos aankijken als hij zei dat je met je koorpartij op veertig procent zat, hartverwarmend was het wel als je een kwartiertje later met je collega-bassen de negentig procent mocht aantikken van de onverbiddelijke Prast. Het zingen mocht weer, wel anders, maar het mocht weer! In juli 2021 werden de repetities weer hervat, in een andere coronaproofopstelling zo ook bij de vieringen waar we van één cantor langzaam opschaalden van vier naar twaalf koorleden. Maar er kon gelukkig wel op de eerste zondagmiddag van het Kattuk Binse Najaarsfeest augustus 2021 door Vocalis namens onze parochiekern worden gezongen bij het ‘Walking Concert’ van de drie Kattuk Binse kerken. Daar werd afscheid van de bezoekers genomen met een prachtige meerstemmige versie van ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Ook dat is Prast die het koor hierin meevoert. Dat hij dirigent is geweest in roerige coronajaren blijkt ook weer uit het feit dat de koorrepetities december 2021 weer moesten worden opgeschort en de geplande kerstzangavond zelfs moest worden geannuleerd. Maar niet getreurd, deze wordt nu 10 december om 20.00 uur in onze kerk gehouden met als dirigent...?

Eind goed al(dert) goed!

Licht aan het einde van de coronatunnel begin 2022, want op 27 januari mocht Prast weer starten met zijn koorrepetities van Vocalis. En een maand later waren gelukkig alle beperkingen opgeheven. Toen kon hij bij elke repetitie weer volop zijn accenten leggen bij de uitspraak en met waarderende percentages strooien. Aldert..., namens de koorleden en alle parochianen krijg jij van ons voor jouw inzet als koordirigent direct de tachtig procent....! Je moet immers iets te wensen en aan te werken hebben voor jezelf. Bedankt en het ga je goed!

Gerard Bol

 

september: Vocalis op stap in Utrecht

1_IMG-20220925-WA0049.jpg

Zondag 25 september was het traditionele uitje met het hele koor Vocalis inclusief een aantal partners. Het werd een gezellig geheel. Om half negen vertrok de bus al vanuit Katwijk. Na een stadswandeling door een deel van Utrecht kwamen we aan bij de Catherinakathedraal. Daar werden wij gastvrij ontvangen en konden wij heerlijk de eucharistieviering opluisteren. Niek had daarbij de keuze uit twee orgels en een piano om ons te begeleiden. Na de viering dronken we samen met de parochianen koffie zoals wij ook bij ons gewend zijn.

Een Utrechtse dag met vele mooie momenten... ook muzikale 

1_IMG-20220925-WA0065.jpg  

Na weer een stadswandeling stapten we op een rondvaartboot om een vaartocht te maken door de Utrechtse grachten onder het genot van een heerlijke lunch en wat drankjes aangekleed met koude borrelgarnituur. We kwamen er achter dat Utrecht een bijzonder leuke stad is en het zeker nog een keer waard is om nogmaals een bezoek te brengen.

1 IMG 20220925 WA0057

En zo kwamen we aan bij de Dom van Utrecht. Daar waren we voorbereid om een flashmob te doen met het lied ‘Dona Nobis Pacem’ terwijl Niek op het grote orgel mocht spelen.

Wat zeker niet door iedereen zomaar bespeeld mag worden, maar daar Niek op dat orgel in 1996 cum laude geslaagd was in zijn opleiding kreeg hij hiervoor toestemming! Het was een kippenvelmomentje voor ons én voor de bezoekers! Daarna zongen we als koor nog twee nummers en met een zeer voldaan gevoel verlieten we de Dom op weg naar het museum ‘Speelklok tot Pierement’. Ook erg leuk om te bezoeken en... te beluisteren. 

 IMG-20220925-WA0007.jpg 

Onze magen knorden en zo liepen we als afsluiting van dit kooruitje naar het pannenkoekenrestaurant aan de grachtenkade waar heerlijk gegeten en geproost werd op ons mooie koor. Voldaan vertrokken we weer met de bus naar Katwijk. 

IMG 20220926 WA0001 

Agnes Bol

 

februari: 24 februari alle beperkingen opgeheven én ALV met drankje na afloop!

januari : 27 januari hervatting activiteiten

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!