12 Kerstsamenzang 17 december GEANNULEERD i.v.m. coronamaatregelen

12 Repetities stilgelegd i.v.m. nieuwe coronamaatregelen.

10 Jubilarissen Janet en Irma 25 jaar koorlid

Irma en Janet 25 jaar koorlid

Waar bij het jubileumconcert van Vocalis in ons kerkgebouw november 2018 er diverse jubilarissen in het zonnetje werden gezet, werd het een tijdje stiller. Door de alom bekende koormaatregelen vanwege corona was er geen enkel geschikt moment om in een viering stil te staan bij een koorjubileum. Want dat wil je na 25 jaar zingen toch wel beleven met al je koorvrienden en –vriendinnen om je heen. Zondag 24 oktober was het dan zover voor Janet van der Voort (sopraan) en Irma de Jong (alt). Na de toespraak en oorkonde van koorvoorzitter Agnes Bol en de jubileumbokaal uit handen van pastoor Franken viel beide leden een dankbaar applaus van alle kerkgangers ten deel.

‘Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk’

Met deze prachtige uitspraak van de alom bekende componist Ludwig van Beethoven wordt de jarenlange trouwe inzet van beide koorleden het best getypeerd. Want ook met 25 jaar koorervaring, wat zeg ik 25-plus want in het coronajaar was het eigenlijke jubileum, blijven De Jong en Van der Voort zoals diverse andere koorleden meer de stille muzikale krachten op de achtergrond. Voor hen geen pakkende solo’s bij een Passiecantate of kerstconcert in de kerk. En zeker ook geen hoofdrol als vrouwelijke diva bij mogelijk ooit een keer een nieuwe uit te voeren musical bij gelegenheid van iets bijzonders.

Elk koorlid heeft zijn of haar talenten!

Zij vormen met andere koorleden de diesel in de Vocalis-zangmotor. De Jong was er heel duidelijk over bij de laatste koorrepetitie: ,,Geen gedoe Aldert met Fis, Cis of Gis, gewoon een paar keer voorzingen en dan snap ik het ook en zing ik het zo mee!” Zo was Van der Voort altijd bereid om ook in de lastige coronatijd dat je nog maar met vier, en later nog maar met twaalf koorleden, mocht zingen op anderhalve meter afstand van elkaar er te zijn. Dan ook wetende dat het gevoel van samen zingen van heel ver moet komen op dat moment.

Mooi om beide koorleden daarom in het zonnetje te mogen zetten op zondag 24 oktober waarbij na het slotlied ‘Wij hebben voor u gebeden’, of werd er niet stiekem gezongen ‘Wij hebben voor u gezongen’ hen de welgemeende felicitaties ten deel vielen.

En zou er afgelopen donderdagavond 28 oktober na de koorrepetitie bij de alom vermaarde derde helft door alle Vocalisten op ze geproost zijn met een glas vocht in vele verschijningsvormen in de aanslag? Ik denk het wel. Irma en Janet, namens alle kerkgangers bedankt voor jullie 26-jarige koorinzet en op naar de veertig zangjaren in 2035!        Gerard Bol.    

09 Kooruitje "We'll meet again"           IMG 20210909 WA0015 

Vocalis, vrijheid, vakantiegangers, vino en verbondenheid

Waar Vocalis het ene jaar een koorweekend beleeft, in 2020 was dat nog mogelijk met schitterend septemberweer in Losser in Oost-Nederland, was het nu dus zondag 5 september een eendaags uitje. Het werd een thematische bevrijdingstocht onder de noemer ‘We’ll meet again’ op de fiets naar Noordwijk, waar de musea Atlantikwal en Engelandvaarders werden bezocht, met een afsluitende wijnproeverij en quiz in ‘de kleine JOANNES’. En blij om elkaar weer te kunnen ontmoeten, spreken, in de ogen te kunnen kijken was het ook logisch dat je als koor het kooruitje na de wijnproeverij afsluit met een gezongen unieke meerstemmige variatie op het lijflied van Vera Lynn. Een viering met verrassingen In de viering deze zondagochtend was het mooi om te zien dat koorlid Janneke de Vijlder en haar Gerard in aanwezigheid van hun dochter, alle kerkgangers en de twaalf zingende Vocalis-koorleden van kapelaan Plavcic de huwelijkszegen mochten ontvangen. Dat was omdat zij hun vijftigjarig huwelijksjubileum vierden. En bij de mededelingen was er nog de verrassing van Richard Hulmer. Als lid van de evenementencommissie sprak hij in dit 175- jarige jubileumjaar zijn waardering voor het koor Vocalis uit. En die waardering maakte hij zichtbaar met de overhandiging van een cheque van € 250,- aan de voorzitter van Vocalis, www.parochie-augustinus.nl 10 Agnes Bol. Later in november zal op een gepast moment natuurlijk ook het koor Cantemus worden verblijd met een cheque van dezelfde grootte. Op de fiets de bevrijdingstocht naar Noordwijk Met het bezoek aan genoemde twee musea was er na de fietstocht Katwijk – Noordwijk eerst een lunch in strandpaviljoen ‘De zeemeeuw’ waarna in twee groepen de musea werden bezocht. Na het bezoek werd de tocht naar huis op de fiets aanvaard. Het zonnige Noordwijk werd verlaten, waar wij de enige mensen waren met lange broeken, op weg naar ‘de kleine JOANNES’. Daar organiseerde de uitjescommissie van het koor, Paulien van Paridon, Joke Jongeneel, Els Vinkensteyn en Marianne van Denzel, een fantastische wijnproeverij met passende hapjes. Leuker konden we het niet maken.

Gerard Bol

IMG 20210909 WA0018 IMG 20210909 WA0023 

IMG 20210909 WA0026 IMG 20210909 WA0028                         

 

09 Uitreiking cheque van de Evenementencommissie 175 jaar 

Cheque

Mooi in de viering van zondag 5 september was ook de overhandiging van de cheque van € 250,- door Richard Hulmer van de evenementencommissie aan de voorzitter van Vocalis, Agnes Bol. Na eerder in de jubileumviering van 11 juli een cheque aan De Vrolijke Noot te hebben uitgereikt, zal in de novemberviering het koor Cantemus haar cheque mogen ontvangen. Mooi dat Hulmer benadrukte dat het vanuit de evenementencommissie een steuntje in de rug was voor onze koren die, zoals alle koren, in de knel zaten. Wat zouden we allen het moment omarmen dat er in vieringen door de volwassen koren weer in complete bezetting kan worden gezongen. We steken er weer een kaars voor op!

 

08 Walking concert OV Katwijk a/d Rijn

IMG 20210729 WA0000

 

07 Repetities worden weer hervat

IMG 20210701 WA0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05 Online Pubquiz georganiseerd door Monique. Onder het genot van een thuisbezorgd verrassingspakket meedoen aan een quiz.

IMG 20210506 WA0000

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!