oktober 2020

Repetities voorlopig opgeschort i.v.m. Corona

Kooruitje Losser september 2020

Koorweekend Vocalis in Losser zonder koorzang maar met…

• een fantastische groepsaccommodatie in ‘Landgoed Borghuis’ van vrijdagmiddag 18 t/m zondagmiddag 20 september.
• veilige afstanden binnen en buiten voor alle koorleden.
• een ‘uitjescommissie’ die het meer dan perfect heeft voorbereid.
• luxe kamers met eigen douche en toilet want we worden allemaal wat ouder dus de stapelbedden op een zaal voor veertig personen is geschiedenis.
• de grote voordeurenquiz die het hele weekend voor consternatie zorgde en waar voor vertrek de uitslag van volgde.
• vele gesprekken voor alle koorleden om lekker bij te kletsen.
• een vrije zaterdagse fietstocht van tientallen kilometers onder stralend weer door een boeiende regio.
• een vroeg grijze generatie die op het elektrisch aangedreven ros makkelijk de kilometers kon verslinden bij de tocht langs vele knooppunten.
• Klaudia van der Zwart die op het kamerbrede televisiescherm geen voetbalduel heeft gemist.
• zes koorleden die zondagochtend om 9.00 uur een eucharistieviering in Losser bijwoonden waar kinderen ook hun eerste communie deden en dat zonder beamers of apart boekje.
• een heerlijke pubquiz in Engelse stijl op de zaterdagavond waar ‘The Thatchers’ met één punt verschil wonnen.
• een relaxte zondag waar na de lunch om 14.00 uur met de enige echte lente ui- en tomatensoep met vers gedraaide balletjes en een broodje de maag werd gevuld voor de terugreis.
• Ron Noordermeer de autobiografie van Neil Young in het Engels probeerde te lezen met alle reuring om hem heen.
• het besef dat je als koor veel meer bent dan de optelsom van zangers en zangeressen, namelijk een vriendengroep die de liefde voor de koorzang deelt.
• een Dennis Oomen die een tolk-vertaler in deze regio nodig had om een boze te hard fietsende irritante wielrenner te kunnen verstaan.
• een muzikale accu die is opgeladen om komende week ook alweer de zevende koorrepetitie in de kerk op de vaste donderdagavond te kunnen   beleven.

IMG 20200920 WA0004• de wetenschap dat met de nieuwe uitjescommissie, na het opstappen van Nel Hesselberth en Helma Boskamp, er komend jaar eerst geen weekend maar een dagje uit wordt georganiseerd.
• de ongekroonde koningin van het haken, Andrea Noordermeer, die rustgevend voor alle koorleden zomaar een metertje weg haakte.
• de wetenschap dat deze dagen veel energie geven aan alle deelnemers en daar moet uit geput worden bij de muzikale ondersteuning op de zondag zo ook afgelopen vrijdag bij de huwelijksviering van Van der Plas – Cummins.

Dank aan ieder die dit fantastische koorweekend mogelijk heeft gemaakt. En ook al kon er, zoals de traditie heeft geleerd de afgelopen jaren, niet worden gezongen in een eucharistieviering in een nabijgelegen kerk het gevoel bij dit koorweekend is er zeker niet minder door.
Gerard Bol


CORONA 4 oktober

Zingen tijdens vieringen:  Voorlopig zijn er 16 plaatsen beschikbaar: 12 op de normale kooropstelling en 4 nabij de kooropstelling.

CORONA 30 augustus

In de stuurgroep liturgie woensdag 26 augustus is gevraagd en besloten dat op Augustinuszondag 30 augustus in de viering van 9.30 uur een kleinkoor van Vocalis de zang van de liederen voor haar rekening zal nemen. In de veilige zigzagopstelling zijn tien koorleden aanwezig om o.l.v. dirigent Aldert Prast en muzikaal begeleider Niek van der Meij na bijna zes maanden de zang te verzorgen i.p.v. een cantor.

IMG 20200820 WA0001

CORONA 20 augustus

‘It giet oan’ is een gevleugeld begrip als de enige echte Friese Elfstedentocht doorgaat (dus zo vaak hoorden we deze kreet ook niet de laatste 25 jaar) en… nu ook van toepassing op de eerste koorrepetitie van Vocalis in de kerk. Donderdagavond 20 augustus kwamen negentien koorleden op de uitnodiging af en straalden dirigent Aldert Prast en muzikaal Niek van der Meij als vanouds. Van 20.00 – 21.15 uur werden er, zonder pauze, diverse liederen doorgezongen en… alles in de voorgeschreven zigzagopstelling op anderhalve meter voorzien van de juiste ventilatie. En nadat de koorleden, huppelend van enthousiasme, na afloop van deze eerste repetitie op gepaste afstand van elkaar via de juiste aangegeven looproutes de kerk hadden verlaten verdwenen ze in de opkomende nacht waar een enkeling op het kerkplein de vreugde van deze eerste koorrepetitie met de ander op veilige afstand deelde.

 

IMG 20200703 WA0000CORONA 2 juli

Vocalis was op donderdagavond 2 juli vanaf 20.00 uur voor een kop koffie en afsluitend drankje en (gezond) hapje op veilige afstand van elkaar in de pastorietuin aanwezig om elkaar na een lange periode weer te ontmoeten en te spreken. En werd er dan niet gezongen? Jawel, maar niet in de pastorietuin want daar werd geen toestemming voor gegeven. Vandaar werd er uitgeweken naar het schoolplein van De Horizon voor een heerlijke drie kwartier doorzingen van een zevental liederen met elkaar en… alles op anderhalve meter. Daarmee werd de afsluiting van het schooljaar van de ouderraad ook nog muzikaal door de Vocalisten ondersteund. Zo werd ook nog het verzoeknummer ‘De kracht van uw liefde’ gezongen, wat een daverend applaus opleverde maar de pet die rondging bleef leeg. Met dank aan de buren voor deze mogelijkheid om te mogen zingen!

 

CORONA 12 maart 2020: VOORLOPIG GEEN KOORREPETITIES MEER!!!

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!