Januari: Jokken met muziek van onze dirigent Aldert Prast

2018 01 Jokken 1 2018 01 Jokken 2

februari: Korendag Oegstgeest

2018 02 Vocalis korendag Oegstgeest

april: fotoshoot 

2018 04 1 Bew 

26 mei: Jubileum Korenfestival

september: Vocalis: ‘Zingen in Trier?... ja gezellig!’

Vrijdag 7 september was het dan eindelijk zover. Middenkoor Vocalis van onze parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk ging met het 25-jarig jubileum ‘in the pocket’ met diverse partners op stap naar de historische Duitse stad Trier. De ‘koninklijke bus van Beuk’, met een chauffeur die zo Carré vol kan krijgen met zijn voortdurende heerlijke serie aan opmerkingen en beschrijvingen, stond keurig op tijd klaar. Het was dus aan diaken Peter Winnubst om nog een reisgebed uit te spreken waarna het koor én de bus zijn zegen ontvingen. Dat wijwater hout snijdt, bleek uit het feit dat bij thuiskomst in Katwijk maandagavond 10 september de waterafdrukken nog steeds zichtbaar waren op de ramen. Na een voorspoedige reis met het zonnetje in de rug en een heerlijke lunch bij een hotel in Maastricht waar de kers meer is dan de versiering van de appelmoes, arriveerde het koor in de prachtige jeugdherberg in Trier. Ondanks de hogere gemiddelde leeftijd van de koorleden draaiden diverse leden er niet de hand voor om toch een stapelbed te bestijgen.

Vier dagen genieten

Er was door de ‘uitjescommissie’ van Vocalis een prachtig programma samengesteld. Op zondagochtend mocht het koor in de ‘H. Liebfrauenkirche’ in Trier de zang verzorgen. Wat een prachtige kerk en heerlijke akoestiek! Voor alle koorleden en de vele meegereisde ‘supporters’ in deze historische basiliek was deze viering meer dan een kippenvelmoment. De kerkgangers konden het gezang zeker waarderen gehoord de vele reacties na afloop. Verder werden door Vocalis Saarburg, de wijnkelders in Remich met een vloei- en hapbare wijnproeverij en in Luxemburg de plaats Echternach bezocht. Het absolute culturele hoogtepunt was zondagavond het schlagerfestival in de bijna lege jeugdherberg. Heino, Goethe, Anton aus Tirol en ‘De hitsige Helga’s’ pakten daar in woord en (dans)gebaar hun muzikale platform. Vele koorleden hadden leuke schlagers voorbereid, zeker ook qua kleding, en de stemming was deze hele ‘bonte avond’ geweldig. De Duitse taal vierde hoogtij! En wie er heeft gewonnen? Ik denk dat het beter is om die geluids- en filmbanden maar even privé te houden.

‘Het ist zeit om wieder zu gehen!

Maandagochtend 10 september was het weer tijd om richting Katwijk te vertrekken. De buschauffeur leidde ons via een prachtige tocht langs Monschau naar Maastricht. En uiteindelijk kwam men weer aan met zeer fraaie en mooie muzikale herinneringen bij ‘typisch Katwijk’ natuurlijk, de H. Joannes de Doperkerk!

Gerard Bol

16 november: Jubileumconcert 25 jaar Veelzijdig Vocalis

,,Wat een prachtig repertoire heeft Vocalis toch, het meest heb ik genoten van die twee liedjes uit de passiecantate Who is this King?”, ,,Dat instrumentale stuk van dirigent Aldert Prast op accordeon en pianist Niek van der Meij, je kon een speld horen vallen”, ,,Nooit eerder meegemaakt dat je zo via Kahoot kon stemmen op je favoriete lied. En dan die bedachte inlognamen? Ik zag zelfs ‘Hosties € 0,50’ voorbij flitsen”, ,,Mijn kippenvelmoment was er toen die vertederende kindertjes van De Vrolijke Noot samen met Vocalis ‘Voor wie gelooft’ gingen zingen uit ‘The prince of Egypt’. Dat kostte me wel een tweetal tissues.” Zomaar vier reacties van bezoekers na afloop van het jubileumconcert van Vocalis vrijdagavond 16 november in de Katwijkse r.-k kerk.    

Een mooi moment bij dit concert was zeker ook het zingen van ‘Want je hebt een droom’ waar Vocalis, Cantemus en De Vrolijke Noot gezamenlijk lieten horen dat het muzikaal gezien wel snor zit bij deze parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. Zei Augustinus, de patroonheilige van de parochie waar de parochiekern Katwijk deel van uitmaakt, vroeger al niet: ,,Zingen is twee keer bidden”?

Koorjubilarissen

Na een algemeen dankwoord van pastor Michel Hagen aan het koor, en in het bijzonder aan de jubilarissen die al vanaf 1993 lid waren, overhandigde hij een glazen sculptuur en oorkonde aan deze laatsten te weten: Dorette van Arkel, Willy Bakker, Helma Boskamp, Harry Grimbergen, Corrien Grimbergen, Ron Noordermeer, Jenny van Beelen (secretaris), Cora van Tol (penningmeester) en Agnes Bol (voorzitter).

Ontvangen reacties:

* Wat zijn we serieus wanneer we onze liederen zingen, maar daarna spat de vrolijkheid er af. Wat een plezier en gezelligheid hebben we met elkaar gehad, echt een avond om trots op te zijn. Heel veel dank aan ons geweldige bestuur die de hele organisatie hier omheen heeft geregeld en uitgevoerd en natuurlijk onze kanjers Aldert en Niek mogen wij niet vergeten. Het was een onvergetelijke avond verbonden met elkaar in muziek en gezelligheid met een reuze leuke afterparty.

Dank aan de fotograaf voor deze mooie foto’s.  Hartelijke groetjes, Joke

* Het was een pracht avond waar heel veel mensen van hebben genoten (zowel koorleden als toeschouwers).  We mogen trots zijn dat we zo’n mooie avond met elkaar hebben neergezet.  Agnes Bol

* Wat een feest is het jubileum-concert geweest. Veel dank aan de organiserende mensen, de opbouw, en aan Aldert, Niek en Agnes in het bijzonder.  Marianne

* Wij willen jullie nog bedanken voor de aandacht die wij als jubilarissen mochten ontvangen.  Harry en Corrien

Fotografie: Erik Flikkenschild

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!