Vocalis: ‘Zingen in Trier?... ja gezellig!’

Vrijdag 7 september was het dan eindelijk zover. Middenkoor Vocalis van onze parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk ging met het 25-jarig jubileum ‘in the pocket’ met diverse partners op stap naar de historische Duitse stad Trier. De ‘koninklijke bus van Beuk’, met een chauffeur die zo Carré vol kan krijgen met zijn voortdurende heerlijke serie aan opmerkingen en beschrijvingen, stond keurig op tijd klaar. Het was dus aan diaken Peter Winnubst om nog een reisgebed uit te spreken waarna het koor én de bus zijn zegen ontvingen. Dat wijwater hout snijdt, bleek uit het feit dat bij thuiskomst in Katwijk maandagavond 10 september de waterafdrukken nog steeds zichtbaar waren op de ramen. Na een voorspoedige reis met het zonnetje in de rug en een heerlijke lunch bij een hotel in Maastricht waar de kers meer is dan de versiering van de appelmoes, arriveerde het koor in de prachtige jeugdherberg in Trier. Ondanks de hogere gemiddelde leeftijd van de koorleden draaiden diverse leden er niet de hand voor om toch een stapelbed te bestijgen.

Vier dagen genieten

Er was door de ‘uitjescommissie’ van Vocalis een prachtig programma samengesteld. Op zondagochtend mocht het koor in de ‘H. Liebfrauenkirche’ in Trier de zang verzorgen. Wat een prachtige kerk en heerlijke akoestiek! Voor alle koorleden en de vele meegereisde ‘supporters’ in deze historische basiliek was deze viering meer dan een kippenvelmoment. De kerkgangers konden het gezang zeker waarderen gehoord de vele reacties na afloop. Verder werden door Vocalis Saarburg, de wijnkelders in Remich met een vloei- en hapbare wijnproeverij en in Luxemburg de plaats Echternach bezocht. Het absolute culturele hoogtepunt was zondagavond het schlagerfestival in de bijna lege jeugdherberg. Heino, Goethe, Anton aus Tirol en ‘De hitsige Helga’s’ pakten daar in woord en (dans)gebaar hun muzikale platform. Vele koorleden hadden leuke schlagers voorbereid, zeker ook qua kleding, en de stemming was deze hele ‘bonte avond’ geweldig. De Duitse taal vierde hoogtij! En wie er heeft gewonnen? Ik denk dat het beter is om die geluids- en filmbanden maar even privé te houden.

‘Het ist zeit om wieder zu gehen!

Maandagochtend 10 september was het weer tijd om richting Katwijk te vertrekken. De buschauffeur leidde ons via een prachtige tocht langs Monschau naar Maastricht. En uiteindelijk kwam men weer aan met zeer fraaie en mooie muzikale herinneringen bij ‘typisch Katwijk’ natuurlijk, de H. Joannes de Doperkerk!

Jubileumconcert

Het laatste onderdeel van het 25-jarig bestaan van Vocalis zal het jubileumconcert zijn op vrijdagavond 16 november om 20.00 uur. Noteert u dit alvast in uw agenda.

Gerard Bol

Inloggen Ledenpagina

Agenda

Passiecantate "Who is this King" 12 april j.l.

Jubileumconcert 16-11-2018

Jubileumconcert 25 jaar

VOCALIS 

Klik hier voor foto's en verslag

Trier september 2018

Liebfraukirche

Klik op de foto voor een geluidsfragment

Klik hier voor foto's en verslag van het weekend Trier

201310Banier

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl

Kruimelpad

Facebook

facebook icon

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!