2010

PINKSTEREN IN POLEN

Vocalis brengt muzikale groet in Polen

Nooit eerder was er bij middenkoor Vocalis van de R.K. Parochie H. Joannes de Doper te Katwijk de gedachte opgekomen om een bezoek te brengen aan Polen, laat staan om er te gaan zingen. Maar met een Pools koorlid werd het nu serieus werk dus van vrijdag 21 t/m maandag 24 mei was dit koor met aanhang in Polen. In een hotel met Jubilate-inrichting wat meubilair betreft in Borki Male werd eenieder gehuisvest en vanuit deze uitvalsbasis werden er bezoeken gebracht aan Auschwitz / Birkenau, Krakow en Radlow.

Het gestegen water was geen blokkade, maar toen Vocalis in Birkenau een aantal liederen zong moest men de toevlucht zoeken tot de poort waar de treinen dagelijks het vernietigingscomplex door binnen reden want het ging storten wat regen en hagel betrof. Op Eerste Pinksterdag nam Vocalis nog deel aan een religieus zangfestival in Radlow, de geboorteplaats van ons Poolse koorlid, dus het was één feest van muzikale herkenning. Want waar het Poolse woord ophoudt, begint de muziek en die is internationaal. Dat bleek ook uit het klaterende applaus na afloop van het optreden.

Dat Vocalis internationaal denkt en wil blijven zingen blijkt, uit de meedeiner in de bus na dit festival op weg naar het hotel: 'We gaan naar Rome toe'. We houden u op de hoogte van alle muzikale plannen van dit initiatiefrijke koor.

In juni nam Anneke Blanken afscheid van ons koor, en in september konden we Maria Huibers verwelkomen als nieuwe dirigente.

 

 

Agenda

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Corona

Hoe jammer het ook is.....

Een meerderheid van het bestuur van Vocalis heeft besloten de repetities voorlopig op te schorten voor 4 weken. (t/m persmoment op 3 november)

De snel oplopende coronacijfers, met name in Katwijk, het uitdrukkelijke verzoek om de sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en geen grenzen op te zoeken liggen ten gronde aan dit moeilijke besluit. 

Natuurlijk, voor koren zijn er uitzonderingen gemaakt, we zouden mogen zingen, maar voor ons gaat gezondheid voor alles.

Hopelijk keert alles snel ten goede.

Lees ook: https://koornetwerk.nl/waarom-mogen-amateurkoren-nu-niet-samen-zingen/

Kooruitje Losser

Klik op de foto!

IMG 20200920 WA0004

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Kruimelpad

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!