2009

TABOR ZOETERMEER

Op 26 april zongen we weer in Zoetermeer: de Taborkerk. 

KOORWEEKEND AMERONGEN

Waar is Vocalis nu toch mee bezig? 

Met de start van de basisscholen op maandag 24 augustus jl. startte ook middenkoor Vocalis met een muzikale bijdrage aan de vieringen van 30 augustus en 6 september. Maar met zo’n voortvarende muzikale start verwacht je ze ook in het weekend van 13 september maar niets van dit alles. Telefoontjes naar koorleden stuitten op de voicemail en de wel bereikte koorleden konden en mochten niets vertellen. Zou er dan toch een trainingsweekend worden georganiseerd voor een mogelijke deelname aan het televisieprogramma ‘Korenslag’?. Schnabbelden ze misschien bij andere parochies?. Deden de tenoren en bassen mee in de race om Gordon te vervangen bij ‘De toppers’?. Of zou het koor juist stemmoe zijn gezien de alsmaar oplopende gemiddelde leeftijd (maar daarover later meer)?
Niets van dit alles want koorleden van Vocalis hadden hun tweejaarlijkse kooruitje en dat was nu van vrijdagmiddag 11 t/m zondagmiddag 13 september weer gepland in de schitterende groepsaccommodatie ‘De Blauwe Schuur’ in Amerongen. Een weekend om de accu voor een nieuw muzikaal jaar op te laden, want wie weet start men wel met de repetities van de musical ‘Mozes’ in 2010 na een kerstconcert samen met de kinderen van De Vrolijke Noot te hebben verzorgd?.

Een speciale trein uit Milaan zorgde voor de aanvoer van onze Italiaanse kok ‘Leo Paverotti’ die vrijdagavond een heerlijke maaltijd verzorgde. De vrijdag stond verder in het teken van ontvangst met knuffel en gesprek en kennismaken waar ‘de kouwe kant’ nog onbekend was. De avond ging op aan klaverjassen, kletsen, pyjamapresentaties van Claudia op de catwalk (Frans Molenaar heeft een groots model nog niet gezien want ze voorziet haar kledingpresentaties van luid en duidelijk commentaar).

Maar zaterdag 12 september om 9.00 uur zat eenieder wel fit aan het ontbijt en onze Frans zorgde er mede voor dat het niemand aan iets ontbrak. Hij duwde zelfs persoonlijk voor jou de spijs uit het krentenbrood als dat wenselijk was. Met het verzorgen van de lunchpakketten werd het signaal gegeven voor de aftocht naar Tiel waar we het jaarlijkse fruitcorso hebben aanschouwd. Na Flipje, het kindercorso en grotere wagens te hebben bewonderd (tot voor kort moesten toeschouwers voor het aanschouwen van dit corso zelfs betalen) werd met de pendelbus de weg terug naar het parkeerweiland aanvaard. Op tijd terug in Amerongen was een vereiste want om 18.00 uur moest bij de R.K. Parochie in Cothen (je moet er een keer zijn geweest in je leven) worden verzameld om in te zingen. De ‘kouwe kant’ koos een tactische opstelling op een terras van het dorpscafé en zag de diverse parochianen voorbij snellen om de viering van 19.00 uur bij te wonen. Het werd een mooie muzikale bijdrage in een kerkgebouw met een schitterende akoestiek. Na afloop rap naar ‘De Blauwe Schuur’ waar de lokale Chinees een heerlijke maaltijd serveerde waarna de avond op ging aan diverse spelen, de quiz ‘petje op en petje af’ en we ook constateerden bij het op leeftijd zetten van de koorleden dat het begrip ‘middenkoor’ een relatief begrip is.

De zondag werd gestart met het gezamenlijke ontbijt om 9.00 uur waarbij Frans Schrama weer flitste met een aanbieding van ‘brood zonder korstjes’ voor diverse koorleden en (nu wel) krentenbrood met extra spijs (er de dag eerder uitgeduwd en bewaard). Dat was hard nodig want een fikse en vermoeiende toertocht met de Piet Plezier bracht ons langs mooie buitenplaatsen in de buurt van het Rosarium van Doorn. Juist voordat we de televisieprogramma’s ‘Spoorloos’ en ‘Opsporing verzocht’ wilden inseinen kwam Koos van Laarhoven met zijn twee vrouwelijke Vocalisleden binnen. Ook voor hen was er de koffie en onvermijdelijke appeltaart plus. Terug in ‘De Blauwe Schuur’ werd de uitjescommissie bedankt voor hun zorgen en na de traditionele koorsoep en tweede maaltijd ‘Chinese muur’ vertrok eenieder weer huiswaarts ….. het lijf vol verlangen naar nieuwe muzikale hoogtepunten. Die komen er zeker!.

Gerard Bol

 

KERSTCONCERT

19 December 2009 verzorgden Vocalis en kinderkoor De Vrolijke Noot een Kerstconcert. Gerlinde Vliegenthart soleerde.

 

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Kruimelpad

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!