2006

KRO RKK.  R.K. Parochiekoor Vocalis schittert bij viering van de K.R.O.

Op 9 april van 2006 heeft Vocalis de zang verzorgd tijdens KRO-RKK TV-opname vanuit het Cenakel te Soesterberg.

Om 6.00 uur stapten de laatste koorleden van het R.K. Parochiekoor Vocalis bij de parochiekerk in de Kerkstraat in om de reis naar Soesterberg te aanvaarden. Met de bus van de koninklijke Beuk (zonder CD-speler dus we moesten het met de eigen walkman doen voor de laatste liedoefeningen) maar wel met een blijkbaar katholieke chauffeur gezien zijn vele passende opmerkingen werd de reis naar het Cenakel gestart. In de afgelopen periode was er naast de repetities veel aandacht besteed aan de regie van deze viering van Palm- en Passiezondag. Het was immers een live viering en dan is het doorspreken van alle camerabewegingen natuurlijk van groot belang.

Moet ik op dat stukje tape gaan staan?

Tussen 7.30 uur en 9.30 uur werd alles nog een keer tot in de finesses doorgenomen. Zeker gezien de vele bewegingen in deze viering (er werd immers met de kerkgangers buiten gestart met de Palmwijding in deze viering) was het belangrijk dat iedereen wist waar ze moesten gaan staan. Gehuld in het zwart doken de vijf cameramannen op de meest onverwachte plekken op om uiteindelijk bij de live registratie onder leiding van de regisseur ‘onzichtbaar’ te blijven en de meest unieke sfeerbeelden en close ups te verzorgen. Als televisiekijker merk je niks van de vele werkzaamheden vooraf en buiten het beeld van deze cameramensen.

Met een laatste kop koffie vooraf en een broodje kon het niet meer mis gaan en Vocalis heeft met dirigente Anneke Blanken dan ook een prima muzikale prestatie neergezet. Na afloop waren er zelfs de complimenten vanuit de regie voor deze muzikale inbreng. Dat zelfs een klein baslid op een kist ging staan om er bij te horen (moderne muzikale variatie op het verhaal van Zacheüs uit het Nieuwe Testament), geeft het enthousiasme van de koorleden maar aan.

Jouw mooiste handen zijn het mooiste geschenk.

Dit is de titel van een lied uit een beroemde schoolkerstmusical, maar nu sloeg het vooral op de inbreng van ons muzikale wonderkind achter de vleugel, Niek van der Meij. Naast het begeleiden van de koorliederen had hij de opdracht van de regie om op aangegeven plekken in de viering een muzikaal intermezzo te verzorgen. Met de finesses van Louis van Dijk in zijn beste dagen en de air van Pieter van Vollenhoven in een vol Concertgebouw speelde hij zo kort of lang de regie het nodig achtte stukken van Bach en bewerkingen van gezongen liederen. Het oogt voor de kijkers en luisteraars zo simpel maar met de immer rust uitstralende Niek van der Meij (met geleende stropdas) kwam Vocalis tot een unieke viering. Natuurlijk moesten de ‘gewone’ liederen van het weekend worden gezongen maar er was ook de mogelijkheid om twee stukjes van de vorig jaar gezongen Matteüs Passie (‘Woorden’ en ‘Graflegging’) te zingen. Stukken die prima pasten in deze viering van Palm- en Passiezondag.

Na afloop werd in het kader van teambuilding de lunch samen genuttigd om zo rond 14.00 uur weer met de koninklijke Beukbus Katwijk binnen te rijden. Vocalis kan zo weer een unieke gebeurtenis bijschrijven in haar bijna 12 1 / 2 jarige historie. Zo werd het al met al een sfeervol en goed begin van de Goede Week zeker door de inbreng van de voorgangers Peter Denneman en Joke Litjens..

 

Op 12 juni vierden we het 12 1/2 jarig bestaan van ons koor met een partijtje boerengolf, met aansluitend barbecue.

In september gingen we voor ons weekendje naar het Zeeuwse Wolphaartsdijk

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen Ledenpagina

Facebook

facebook icon

Vacature: dirigent

Onze dirigent Aldert Prast heeft wegens het aanvaarden van een nieuwe baan helaas het dirigentenstokje aan de wilgen gehangen.

dirigent

Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

Klik hier voor nadere informatie.

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl  

Kruimelpad

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!