Vocalis pakt uit met prachtige passiecantate

   

,,De wegblijvers hebben wat gemist bij deze schitterend gezongen passiecantate ‘Who is this King?’ van Vocalis’. De zorgvuldige opbouw van het programma met eerst het orgelconcert van Niek van der Meij op het Reil-orgel, een muzikale klasbak trouwens die man, de liederen uit ‘The Jerusalem Passion’ en afsluitend de tien liederen uit die passiecantate met pakkende illustrerende beelden en fraai gelezen teksten maakten het voor mij tot een prachtige en inspirerende avond. Ik kan alleen maar zeggen dat we met de aanwezigen enorm hebben genoten en dat de wegblijvers iets moois en passievol gezongen hebben gemist”, aldus de zeer enthousiaste bezoeker vrijdagavond 12 april in de Katwijkse r.-k kerk.De teksten van de lezers Astrid van der Valk en Richard Hulmer, de pakkende en beeldende beamerprojecties, de zeer gedreven ‘grootste’ dirigent van Nederland, Aldert Prast, met de immer rustige muzikale begeleider Niek van der Meij zorgden ervoor dat het een zeer geslaagde muzikale uitvoering werd. Agnes Bol, koorlid en voorzitter van het koorbestuur: ,,Mooi om na afloop van twee Engelse toeristen te horen dat ze hier in Katwijk verblijvende speciaal hier op af waren gekomen en er ongelofelijk van hadden genoten. Daar doe je het dan toch ook voor als koor na alle intensieve repetities?”


 

Passiecantate ‘Who is this King?’ vrijdagavond 12 april in onze kerk

‘Ik had dit voor geen goud willen missen’. ‘Niet te geloven dat in deze repetities dit ervaren middenkoor Vocalis deze passiecantate zo heeft kunnen instuderen’. ‘Zo’n inspirerend begin van de Goede Week kan ik me niet meer heugen’. ‘Die Niek van der Meij achter de piano is toch wel een virtuoos! Zomaar vier reacties van verschillende bezoekers aan de passiecantate ‘Who is this King?’ na afloop van de uitvoering vrijdag 12 april om 20.00 uur in onze kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn.

Ik hoor u als trouwe lezer van deze uitgave al denken: ,,Maar hoe kunnen deze reacties er nu al zijn, zij moeten immers nog gaan zingen?” Helemaal gelijk, maar het verloop van de repetities tot op heden op de vaste donderdagavond wijst naar een prachtige en zeer inspirerende uitvoering van dit passiestuk.

‘The Jerusalem Passion’ vooraf

Deze passiecantate, eerder uitgevoerd door het passieprojectkoor Vocalis in 2017, is voor jong en oud(er), van welke gezindte dan ook, een mooie en unieke gelegenheid om het alom bekende passieverhaal op een eigentijdse wijze te beleven. Daar hoeft u geen uren voor op een houten stoeltje te blijven zitten. Om in de juiste sfeer te komen worden er voorafgaand aan de passiecantate drie liederen ten gehore gebracht uit ‘The Jerusalem Passion’ van Murray Wylie en twee liederen uit de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach.                        

Alles wordt natuurlijk vakkundig begeleid door dirigent Aldert Prast en Niek van der Meij op piano.

Passiecantate met passende beelden

Daarna volgt de schitterende passiecantate ‘Who is this King?’. Deze passiecantate van de componisten en tekstschrijvers Joseph M. Martin en Lloyd Larson bevat tien liederen. Echt elke liedtekst is raak en komt zeker bij u binnen en middels de beamers worden passendeen pakkende beelden geprojecteerd. Twee speciaal uitgezochte stemmen zullen de verbindende teksten uitspreken, teksten die tot nadenken zullen stemmen in de aanloop naar de Goede Week. En de goede luisteraar zal zeker in een aantal liederen van deze passiecantate flarden kunnen beluisteren van bekende paasliederen. Wat zou het leuk zijn voor de ongeveer veertig leden van Vocalis als zij de eerste klanken toevertrouwen aan de schitterende akoestiek in deze kerk en kijkende in het kerkgebouw zien ze dan ongeveer vierhonderd enthousiaste bezoekers schouder aan schouder zitten. Reken maar dat dit beeld extra adrenaline geeft aan alle koorleden, dirigent Prast en muzikaal begeleider Van der Meij. Hoe kunnen we dat bereiken? Deel dit bericht dus met uw familie en vrienden en vriendinnen. En het is ook heel gemakkelijk, want er hoeft geen entreekaart te worden gekocht, de entree is gratis, en om 19.30 uur gaan de kerkdeuren al open om iedereen tijdig een goede zitplek te geven (kussentje bij u?).

U komt toch ook?

Natuurlijk kunt u op een vrijdagavond 20.00 uur vele andere invullingen bedenken, om te beginnen met een half uurtje ‘banken’ bij GTST, maar het live aanwezig kunnen zijn bij de uitvoering van deze passiecantate ‘Who is this King?’ mag u toch zeker niet missen? En bent u fysiek niet in staat om vrijdagavond 12 april naar deze kerk te gaan, via de website www.joannesdedoper.nl kunt u het later ook terug beluisteren en bekijken wat de beamerprojecties betreft. Ter bestrijding van de kosten wordt er bij het verlaten van de kerk na afloop van deze uitvoering wel een deurinzameling gehouden. Wat is deze start van uw Goede Week u waard?

Gerard Bol


Januari

Frans Schrama Lid van Verdienste

Wat heeft Frans Schrama gemeen met Wesley Sneijder, Heintje Davids, prinses Beatrix, Ard Schenk en Joseph Luns? Allen zijn ze op enig moment toch echt gestopt met hun werkzaamheden of hobby en Frans deed dat donderdagavond 31 januari op tachtigjarige leeftijd om gezondheidsredenen bij zijn laatste repetitie voor zijn Vocalis.

Aan het einde van de aansluitende Algemene Leden Vergadering werd hij met een oorkonde benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ en met voor het laatst de enige echte Vocalis-stropdas op een relaxte wijze ‘omgeknoopt’ werd hij met een speciaal afscheidslied, geschreven door koorvoorzitter Agnes Bol, muzikaal uitgeleide gedaan door zijn mede-Vocalisten.

Natuurlijk was er na deze A.L.V., in combinatie met Frans’ afscheid en zijn onlangs al gevierde tachtigste verjaardag ook de bekende derde, vloeibare, helft. En het bleef nog lang onrustig gezellig in de sacristie!

Gerard Bol

IMG 20190129 WA0000 IMG 20190131 WA0007

IMG 20190131 WA0009 IMG 20190131 WA0010

Inloggen Ledenpagina

Agenda

Passiecantate "Who is this King" 12 april j.l.

Jubileumconcert 16-11-2018

Jubileumconcert 25 jaar

VOCALIS 

Klik hier voor foto's en verslag

Trier september 2018

Liebfraukirche

Klik op de foto voor een geluidsfragment

Klik hier voor foto's en verslag van het weekend Trier

201310Banier

Contact

Voor informatie stuur een mail naar: info@vocaliskatwijk.nl

Kruimelpad

Facebook

facebook icon

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!